in

U Poreču žena policiji predala revolver, u Puli pušku, spremnik i streljivo

Foto Policijka uprava istarska

Policija još jednom podsjeća da se protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajni ili kazneni postupak

Tijekom jučerašnjeg dana policija je zabilježila dvije dragovoljne predaje oružja i streljiva koje su građanke pronašle prilikom čišćenja kuća. Građanka koja je željela ostati anonimna porečkoj je policiji dragovoljno predala revolver i 87 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva, dok je pulskoj policiji savjesna građanka dragovoljno predala pušku sa spremnikom i 26 komada raznog streljiva.

-Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva. I dalje je u tijeku akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način, poručuje istarska policija 6. lipnja 2023.

traktor pixabay

Istrijan prevaren na internetu: Platio traktorske gume koje je trebao preuzeti u Italiji…

prometna nesreća policija očevid

POREČ: U Varvarima pijan izazvao sudar i završio u bolnici