in

U sat vremena dvaput uhvaćen pijan – “Zaradio” kaznu od 20.300 kn

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policija je noćas u razmaku od sat vremena dva puta zaustavila 35-godišnjeg muškarca koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola.
 
Prvo je u 1.10 sati pulska policija na Trgu na mostu zaustavila osobni automobil Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnjak. Zbog sumnje da upravlja pod utjecajem alkohola, muškarac je alkotestiran i utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.45 promila i da sa sobom nema vozačku dozvolu. Vozač je prekršajno kažnjen sa 5.300 kuna i jednim mjesecom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te mu je određena mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 sati.
 
Nedugo potom, oko 2 sata na kolniku Vodovodne ulice, prometna policija zaustavila je istog prekršitelja te je obavljenom kontrolom utvrdila da automobilom upravlja, iako je isključen iz prometa, odnosno da upravlja automobilom dok se nalazi pod mjerom opreza. Vozač je alkotestiran i policijski službenici utvrdili su kako automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.51 promila.
 
Poradi bojazni da će nastaviti s činjenjem istovjetnog prekršaja, muškarcu je određen smještaj u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i izdan mu je prekršajni nalog u iznosu od 20.300 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
 

Foto Policijska uprava istarska

Dobio batine: Udario u Rover jer je pričao na mobitel

Foto Istarska županija

Potpisana suradnja TZ-a Istarske županije i južnokorejskog Turističkog udruženja provincije Jeju