in

U utorak akcija ”Dan ljubaznosti u prometu”

Foto MUP - Ilustracija - Dan ljubaznosti 2019. u Poreču

Cilj akcije je uspostavljanje tolerantnijih odnosa u prometu između vozača i pješaka

Postaja prometne policije Pula sutra, 28. lipnja 2022., će od 8 do 10 sati na području grada Pule provesti preventivnu prometnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“. Akcija je usmjerena na poticanje tolerantnijih odnosa između pješaka i vozača te smanjenja prometnih nesreća u kojima stradavaju pješaci.

U prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno je 20 prometnih nesreća obaranja pješaka, što je za deset prometnih nesreća ili 100 posto više u odnosu na isto razdoblje u 2021. godini te je pritom šest pješaka zadobilo teške ozljede, dok je 13 pješaka zadobilo lake tjelesne ozljede.

Sa željom i ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Budući da se prometnom kulturom, uz poštovanje prometnih pravila i propisa, izravno utječe na vlastitu sigurnost, ali i na sigurnost drugih sudionika u prometu pozivamo građane da svojim primjerom aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.

Najljubaznije u prometu, koji u posljednjih pet godina nisu kažnjavani zbog prometnih prekršaja, policija će prigodno nagraditi, objavila je istarska policija 27. lipnja 2022.

čokolada ilustracija

Trudna majka troje djece ukrala 48 čokolada. Dobila 10 mjeseci zatvora

Ilustracija - Foto Državni inspektorat RH

Carinici i inspektori uskoro u akciji, posebno na obali