in

UHIĆEN KOD VIŽINADE NOĆAS: Bez vozačke i registracije bježao policiji s 1,9 promila

Muškarac je bježao policiji i počinio više prometnih prekršaja, radi čega je dobio novčanu kaznu i zaštitinu mjeru zabrane upravljanja vozilom


Porečka je policija 20. studenoga oko 2.20 sati kod mjesta Markovići kraj Vižinade zatekla i uhitila 36-godišnjaka koji je prethodno bježao policiji i počinio više prometnih prekršaja.

Naime, policijski službenici su noćas nedaleko naselja Ohnići uređajima za davanje zvučnih i svjetlosnih signala pokušali zaustaviti vozača koji se oglušio na izdano upozorenje te povećanom brzinom kretanja počeo bježati  automobilom Renault Clio, s probnim registarskim pločicama, kroz šumske puteve prema naselju Markovići gdje je zaustavljen.
Vozač je uhićen i isključen iz prometa. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da vozač upravlja automobilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole, pod utjecajem alkohola od 1.90 promila te da kod sebe nema vozačku dozvolu, za koju je utvrđeno da je istekla još prije tri godine.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 36-godišnjak je priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 8.200 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 4 mjeseca.

Izvor PU istarska

U Poreču kreće sadnja 500 stabala: murva, ladonja, pinija, magnolija, kestena, hrastova, smokava…

Povlači se još jedan proizvod s hrvatskih polica, nikako ga nemojte konzumirati