in

Uhićen muškarac (60) koji je pljačkao kuće za odmor u Istri

Ilustracija - Foto Claudia Stekelenburg za Pixabay

Muškarac je uhićen te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedinicu policije

Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom i utvrdila sumnju da je od počinio dvije teške krađe i četiri teške krađe u pokušaju.

Muškarca se sumnjiči da je provaljivao u kuće za odmor u Rojnićima s ciljem ostvarivanja materijalne koristi, pa je tako 5. travnja ušao u dvorište, a potom i u unutrašnjost kuće, gdje je uočio novčanik iz kojeg je otuđio manji novčani iznos na štetu 55-godišnjeg njemačkog državljana, a 31. prosinca 2023. godine u noćnim satima je na isti način ušao u kuću za odmor i 36-godišnjem slovenskom državljaninu otuđio više stotina eura.

Policijski službenici su također utvrdili sumnju kako je 60-godišnjak u još četiri navrata i to u listopadu 2023. i u tri navrata u ožujku 2024. godine, počinio i teške krađe (u pokušaju) kada je preskakanjem zida ulazio u dvorište kuće za odmor nakon čega nije uspijevao ući u unutrašnjost kuće.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu 6. travnja u noćnim satima predan u pritvorsku jedinicu policije, objavila je istarska policija 7. travnja 2024.

foto mup bicikl

Teško ozlijeđena dvojica biciklista u Istri: Jedan zavoj bio je koban za obojicu

Foto Policijska uprava istarska

Istarski policajci iznenadili mališane