in

Uhićen profesor. Slao djeci odvratne poruke, ispitivao igraju li se sa sobom

Ilustracija MUP

Prije desetak dana uhićen je profesor zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela na štetu djece. Upravo radi zaštite identiteta djece, piše Index.hr, ne mogu objaviti njegovo ime, kao ni sve odvratne poruke koje je slao.

Riječ je o 50-godišnjem profesoru koji je radio u dvije osnovne i jednoj srednjoj zadarskoj školi. Uhićeni je i usko povezan sa Zadarskom nadbiskupijom, gdje je također radio dugi niz godina na poslovima izravno povezanima s djecom.

Kako doznaje Index, Državno odvjetništvo (DORH) je protiv 50-godišnjaka podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog postojanja okolnosti koje upućuju na opasnost da bi osumnjičeni ponovio ista kaznena djela, što je sudac istrage prihvatio te mu odredio istražni zatvor.

U ovom trenutku nad njim se provodi istraga. 

Kako je objavljeno u lokalnim medijima, uhićeni je maloljetnom djetetu slao poruke preko WhatsAppa, da bi ga kasnije nagovarao da komunikaciju nastave u aplikaciji Telegram uvjeravajući ga da tamo o svemu mogu pričati bez straha. Kako piše indeks, sadržaj poruka koje je slao 14-godišnjem djetetu krajnje je neprimjeren, a otišao je toliko daleko da je od njega tražio da fotografira dijelove svoga tijela i da mu ih pošalje. Osim toga, ispitivao je dijete igra li se nekad samo sa sobom, a komunikacija je uključivala i prostije riječi.

Index se temom pozabavio detaljnije i zatp što je profesor bio član jedne stranke. Link na članak: https://www.index.hr/vijesti/clanak/uhicen-hdzovac-slao-je-djeci-odvratne-poruke-trazio-da-se-slikaju-i-salju-mu-slike/2548792.aspx

lisice policija mup ilustracija

Istarska policija “razbila” zločinačku organizaciju

Bez vode u petak 22.03.2024. dio Poreča