in

Uhićen Talijan koji je po Rovinju provaljivao u automobile

Ilustracija/Foto MUP

Rovinjska policija uhitila 27-godišnjeg Talijana koji je provaljivao u automobile na području Rovinja

Rovinjska je policija jučer, 14. kolovoza, oko 16 sati uhitila 27-godišnjeg talijanskog državljanina i utvrdila osnovanu sumnju da je počinio pet kaznenih djela teške krađe provaljivanjem, priopćila je Policijska uprava istarska.

Naime, rovinjski policajci su u srijedu oko 15.30 sati zaprimili dojavu o provali u kombi vozilo Renault, talijanske registarske oznake, vlasništvo 49-godišnjeg Talijana koje je bilo parkirano na šumskom putu u predjelu Punta Križa u Rovinju. Počinitelj se nakon što je na automobilu razbio staklo udaljio a da iz vozila nije ništa otuđio. Brzom reakcijom policije, oko 16 sati na području Punta Križa zatečen je 27-godišnji talijanski državljanin koji je uhićen zbog sumnje da je provalio u vozilo.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 27-godišnjak isti dan na području plaže Punta Križ provalio i u osobni automobil Alfa Romeo, švicarske registarske oznake te na štetu 55-godišnjeg Švicarca otuđio video kameru, prijenosno računalo i tablet, oštetivši ga za više desetaka tisuća kuna. Istog dana u predjelu Valsaresi u Rovinju 27-godišnji Talijan razbio je staklo na automobil Mercedes i iz vozila na štetu 57-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura.

U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 27-godišnjak na području Punta Križa u Rovinju provalio u još dva osobna automobila i to 12. kolovoza kada je u popodnevnim satima provalio u Škodu belgijske registarske oznake iz kojeg je na štetu 37- godišnjeg austrijskog državljanina otuđio više stotina eura.

Dan kasnije, 13. kolovoza, na istom je području provalio u automobil VW Tiguan austrijske registarske oznake i na štetu 43-godišnjeg Austrijanca otuđio nekoliko stotina eura.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je 16. kolovoza priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, saznajemo u policiji.

OPREZ NA FACEBOOKU: 73-godišnjakinja prevarena za više stotina tisuća kuna!

FEŠTA SV. BERNARDA U FUNTANI: 16. kolovoza nastupaju Neno Belan & Fiumensi i Koktelsi