in

Uhićena djevojka: Vozila bez dozvole, bježala policiji, odbila test na drogu…

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Osim što je upravljala vozilom prije stjecanja prava, 27-godišnjakinja je odbila test na droge, vrijeđala policijske službenike, a kod sebe je posjedovala i drogu

Pulska je policija 5. siječnja oko 5,15 sati u Ližnjanu na Putu za Marleru zatekla i kontrolirala vozilo Opel pulske registracijske oznake kojim je upravljala 27-godišnjakinja.

Nakon što su joj policijski službenici dali svjetlosne i zvučne signale da zaustavi vozilo, djevojka je izašla iz vozila i dala se u bijeg. Policijski službenici sustigli su vozačicu i nad njom uporabili sredstva prisile. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je vozilom upravljala prije stjecanja prava na upravljanje, a ponuđeni test na droge izričito je odbila. Kod vozačice je pronađena tableta Hellexa te nekoliko PVC vrećica sa 6,8 grama marihuana i četiri smotuljka mješavine suhe zelene biljne materije droge marihuana i duhana.

Tijekom policijskog postupanja djevojka je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike, nakon čega je privedena u prostorije policije. Poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 27-godišnjakinji je nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od četiri dana, odnosno do donošenja presude. 

Izvor Policijska uprava istarska

foto usluga poreč

Usluga u Poreču i Vrsaru nudi besplatno zbrinjavanje božićnih drvaca

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

U BRČIĆIMA KOD POREČA: Skrivila nesreću u kojoj su teško ozlijeđene dvije putnice