in

Uhićeni Moldavci koji su pokušali isprazniti bankomat. Napravili su na njemu rupu

Foto: PU sisačko-moslavačka - Ilustracija

Muškarci su prijavljeni za kaznena djela teške krađe i zlouporabe naprave te su predani u pritvorsku jedinicu

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske, u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim i 23-godišnjim državljanima Republike Moldavije i utvrdili sumnju da su počinili kaznena djela teška krađa i zlouporabe naprava.

Muškarce se sumnjiči da su koncem siječnja 2023. na bankomatu u Vozilićima napravili rupu te izvršili preinake na kučištu bankomata i uređaju za izbacivanje novčanica, nakon čega su pokušali neovlašteno pristupiti računalnom sustavu bankomata i izdati naredbu za neovlaštenu isplatu novca u čemu nisu uspjeli.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga o pretrazi nadležnog suda, policijski službenici su na području Zagreba proveli pretragu osoba i osobnog automobila kojim su se osobe koristile. Prilikom pretraga pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela – prijenosna računala, mobiteli, više telefonskih kartica, memorijske kartice, ručne veze za komunikaciju te razna pomagala za koje se opravdano sumnja da su osumnjičeni koristili prilikom počinjenja kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja muškarci su jučer, 4. veljače u poslijepodnevnim satima predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, priopćila je istarska policija 5. veljače 2023.

Foto Opća bolnica Pula

Bujska tvrtka donirala pulskoj bolnici opremu vrijednu više od 100.000 eura

Ilustracija Policijska uprava istarska

Smrt muškarca u Twingu: Policija objavila detalje teške nesreće