in

Uhićeni zbog serijskih provala, posjedovanja oružja, droge i eksplozivnih tvari, prikrivanje kaznenih djela…

Foto Policijska uprava istarska

Muškarci su počinili barem devet kaznenih djela te su privedeni u pritvorsku jedinicu, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje

Foto: PU istarska

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 40-godišnjak i 33-godišnjak počinili devet kaznenih djela. Sumnjiči ih se da su počinili tri teške krađe, tri krađe te po jedno kazneno djelo krivotvorenja isprave, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kazneno djelo prikrivanja.

Policijski službenici su, temeljem informacija koje su prikupili operativnom radom, 19. veljače na području Šišana uhitili dvojicu muškaraca zbog sumnje da su počinili više imovinskih delikata. Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici obavili su pretrage vozila, doma i prostora koje koriste osumnjičeni te su pronašli velik broj predmete, za koje je utvrđeno da su otuđeni u protekle dvije godine.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičenici seriju krađa započeli još u kolovozu 2020. godine, kada su iz autokampa na području Premanture od 52-godišnjeg njemačkog državljanina otuđili dva električna bicikla. Pohod su nastavili u Puli, kada su u razdoblju između 15. prosinca prošle godine i 12. siječnja ove godine iz prizemlja u stubištu zgrade otuđili dva električna romobila, da bi u konačnici 14. veljače na području Pule 36-godišnjem vlasniku otuđili i motocikl Kawasaki.

Osim krađa, osumnjičenici su činili i teške krađe, odnosno provale pa su tako u rujnu prošle godine provalili u vikend kuću i spremište u sklopu kuće na području Vodnjana. Tamo su od 61-godišnjaka otuđili televizor i audio opremu, razne alate te vozilo Suzuki. Potom su u noći sa 17. na 18. veljače 2023. godine nasilno ušli u spremište alata koje se nalazi u prizemlju zgrade na području Valture te su otuđili nekoliko trimera, kosilica i druge predmete, a već sljedećeg dana provalili su i u vikend kuću na području Šišana, gdje su i sakrivali neke od predmeta koje su otuđili u svom pohodu.

Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja i pretrage vozila, policijski službenici su utvrdili kako su osumnjičeni s vozila Suzuki koje su otuđili na području Vodnjana skinuli registarske oznake i postavili ih na automobil Fiat te su takvo vozilo koristili u prometu. Prilikom pretrage policijski službenici su u Fiatu pronašli prerađenu poluautomatsku pušku Erma-Werke s prigušivačem, spremnikom i dva komada streljiva. Riječ je o oružju kategorije A, koje je u Republici Hrvatskoj zabranjeno posjedovati.

Policijski službenici su također utvrdili kako su osumnjičenici počinili i kazneno djelo prikrivanje, odnosno da im je 24-godišnjak, koji je na području Pazina otuđio Peugeot, ostavio automobil kako bi prikrili vozilo i predmete koje je s njim otuđio.

Prilikom pretrage policijski službenici su kod osumnjičenika pronašli i drogu koju su 40-godišnjak i 33-godišnjak imali za vlastitu upotrebu pa su tako od njih privremeno oduzeli 13.5 komada droge ecstasy i 10.09 grama amfetamina te su im izdani prekršajni nalozi radi počinjenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Policija je većinu pronađenih predmeta vratila vlasnicima, no s obzirom da su pronađeni i drugi predmeti, za koje se sumnja da potječu iz drugih kaznenih djela, policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja. Procjenjuje se da su počinitelji kaznenim djelima oštetili vlasnike za minimalno 35.000 tisuća eura.

Osumnjičeni su jučer, uz kaznenu prijavu za devet kaznenih djela, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Ovdje možete pogledati video što im je sve policija pronašla: https://www.youtube.com/watch?v=5wRv1htpjPk&t=24s

poreč dox kino foto andi bančić 8-11-2021

Ozbiljno dobar humor u Poreču: Uskoro starta Zlatni zub

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Na parkingu nađen teško ozlijeđen maloljetnik. Sad je u riječkoj bolnici