in

Uhvaćen 67-godišnji nasilnik: Djevojku vezao za volan auta, prijetio ubojstvom, tajno snimao…

Foto Maxim Hopman za Unsplash - lustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu – Ispitan osumnjičeni 67-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 11. siječnja 2022., ispitalo hrvatskog državljanina (1954.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode, neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja, neovlaštenog slikovnog snimanja, nametljivog ponašanja i prijetnje.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 67-godišnjak početkom prosinca 2021. godine i 6. siječnja 2022., u jednom gradu i jednom mjestu na području Istre, vezao hrvatsku državljanku (1999.), protivno njezine volje, za volan vozila u kojem su bili, i istovremeno joj prijetio ubojstvom, a u jednom je trenutku izvadio i pištolj.
Osnovano se sumnja da je osumnjičenik tijekom studenog i prosinca 2021. godine, postavio uređaje za snimanje slike i zvuka u stanu u kojem oštećenica stanuje u jednom mjestu na području Istre te ju tako neovlašteno snimao i slikao.
Osnovano se sumnja i da je tijekom prosinca 2021. godine i siječnja 2022. godine, kada mu je oštećenica rekla da s njime više ne želi imati nikakav kontakt, dolazio do njenog stana i njenog radnog mjesta te ju je učestalo zvao i slao joj poruke. Osumnjičenikovo opisano postupanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj tjeskobe i straha.

Županijski sud u Puli je 11. siječnja 2022. prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka, objavio je DORH na svojim stranicama.

Foto Ministarstvo poljoprivrede barke ribari

Od ponedjeljka privremena obustava lova na srdele

maske mskice zaštitne korona covid kovid

U subotu 184 novozaraženih. Ima ponovno umrlih