in

Uhvaćeni na djelu – Provalili u ugostiteljske lokale, nožem prijetili Indijcu i ukrali mu novac…

Ilustracija MUP

Policijski službenici su odmah nakon dojave o provalama u blizini mjesta događaja zatekli jednog od počinitelja

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 47 i 38 godina i utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo razbojništva i tri kaznena djela teške krađe, od čega jedno u pokušaju.

Policija je u noći sa 12. na 13. ožujka zaprimila dojavu o provalama na pulskom Narodnom trgu, te je policijska ophodnja u neposrednoj blizini, u Smareglinoj ulici, zatekla 38-godišnjaka kako u automobil unosi otuđene predmete. Policijski službenici uhitili su muškarca i priveli u policijsku postaju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 38-godišnjak u suradnji sa 47-godišnjakom na Narodnom trgu provalio u štand iz kojeg su otuđili više boca ulja, alkoholnih pića, med i druge predmete, čime su oštetili 61-godišnjakinju za nekoliko stotina eura. Na istom trgu provalili su u još jedan ugostiteljski objekt, iz kojeg nisu uspjeli ništa otuđiti, ali su 46-godišnjem vlasniku pričinili materijalnu štetu od više stotina eura. 

Muškarce se sumnjiči i da su 11. ožujka oko 15 sati u blizini autobusnog kolodvora na Trgu I. Istarske brigade u Puli, držeći nož u ruci, zaprijetili 39-godišnjem državljaninu Indije te ga fizički napali, nakon čega su mu otuđili nekoliko stotina eura. U događaju nitko nije ozlijeđen.

Također ih se sumnjiči da su u noći s 12. na  13. ožujka u Kolodvorskoj ulici u Puli provalili u ugostiteljski objekt, iz kojeg su otuđili razna alkoholna i bezalkoholna pića te POS uređaj, čime su oštetili pravnu osobu iz Pule za nekoliko stotina eura. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 38-godišnjak je sinoć priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave, dok je 47-godišnjak priveden jutros.

Galen Oštir - Foto Karate klub Finida

POREČ: Galen Oštir uspješno položio za karate sudačka zvanja

Foto Usluga Poreč

Usluga Poreč: Privremeno nije moguće naručiti kontejnere za glomazni otpad