in

UHVAĆENI NA GRANICI: Krali po Istri i Dalmaciji – Šteta veća od 200 tisuća kuna

Kaznenim djelima počinjena je ukupna materijalna šteta od 226.364 kuna

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave istarske i Policijske uprave šibensko-kninske, proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana (45, 49).

Naime, 45-godišnjaka se sumnjiči da je sam počinio dva kaznena djela krađe, dok je zajedno sa 49-godišnjakom počinio još dva kaznena djela krađe. Za navedenim muškarcima su se poduzimale mjere traganja te je preksinoć, 13. kolovoza, prilikom pokušaja napuštanja Republike Hrvatske, 49-godišnjak uhićen na graničnom prijelazu na području Policijske uprave brodsko-posavske, dok je preksinoć u kasnim večernjim satima na području Policijske uprave zagrebačke uhićen 45-godišnjak.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je 45-godišnjak 8. kolovoza iz trgovačkog društva, koje se nalazi u prostorijama trgovačkog centra na području Karlovca, iskoristivši nepažnju i zauzetost djelatnice otuđio ogrlicu u vrijednosti 13.800 kuna. Također je utvrđena osnovana sumnja da je 45-godišnjak istog dana na području općine Pirovac iskoristio nepažnju zaposlenice te ušao u skladišni prostor trgovine i iz kancelarije uzeo ključ, otvorio sef i otuđio torbu s novcem u iznosu od 170.319 kuna.  

Isto tako je i tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena osnovana sumnja da su 45-godišnjak i 49-godišnjak 10. kolovoza ušli u ugostiteljski objekt u sklopu benzinske postaje na području Draganića te, iskoristivši zauzetost i nepažnju djelatnika, iz otključane ladice blagajne u prodajnom prostoru otuđili novac u iznosu od 8800 kuna. Dvojicu muškaraca se sumnjiči da su i 11. kolovoza iz autokampa na području Rovinja, iskoristivši zauzetost i nepažnju djelatnice, iz ladice trezora u mjenjačnici otuđili novac u iznosu od 33.715 kuna.

Ovim kaznenim djelima počinjena je ukupna materijalna šteta od 226.364 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja i obavljenih pretraga na području nadležnosti Policijske uprave požeško-slavonske i Policijske uprave zagrebačke dio otuđenih predmeta je pronađen kod osumnjičenika. Muškarci su, po okončanju kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi karlovačkoj, predani pritvorskom nadzorniku te će uz posebno izvješće biti dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

policija nesreća ilustracija pixabay

POREČ-BADERNA: Detalji teške nesreće kod LADROVIĆA – 42-godišnjak iz Žbandaja poginuo u frontalnom sudaru

Velika Gospa u Istri – Jedan novozaraženi, šest izliječenih