in

Uhvaćeno 14 stranaca, rekli da tranzitiraju pa išli po Hrvatskoj bez testa

Foto MUP

Proteklog tjedna na području Primorsko-goranske županije policija je utvrdila 16 slučajeva kršenja epidemioloških mjera i to najviše na graničnim prijelazima prema Sloveniji, doznaje se u petak od primorsko-goranske policije.

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak je u 10 slučajeva zatečeno 14 stranih državljana iz Austrije, BiH, Kosova, Njemačke, Makedonije, Italije i Slovenije u kršenju mjera. Pri kontroli na izlazu iz Hrvatske je policija utvrdila da je većina njih, iako su na ulasku naveli da tranzitiraju kroz Hrvatsku, u našoj zemlji boravila u raznim mjestima, a bez obavljenog testiranja ili samoizolacije.

Ponovno su u šalter sali PU primorsko-goranske u Rijeci zatečene dvije osobe s važećom mjerom samoizolacije, a jedna od njih je državljanin BiH. 

Jedan hrvatski državljanin pokušao je obaviti pregled automobila u riječkoj stanici za tehnički pregled vozila, a dvojica državljana Kosova su zatečena pred kafićem na području Bakra, u vrijeme dok su sva trojica trebala biti u samoizolaciji, izvijestila je policija Primorsko-goranske županije.

Obavijest kupcima: Evo kako će raditi trgovine i šoping centri tijekom uskrsnih blagdana

31-godišnjak smrtno stradao u naletu vlaka