in

Uhvatili ga zbog provala u benzinske kod Višnjana i Rovinja, te poslovni prostor u Lupoglavu

Ilustracija MUP

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog četiri teške krađe

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela teške krađe.

Policija sumnjiči muškarca da je od početka lipnja do kraja rujna prošle godine provalio u tri benzinske postaje i u jedan poslovni prostor, a ukupna materijalna šteta koja je nastala pravnim osoba procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća eura.

Prvu provalu 33-godišnjak je počinio u noći s 1. na 2. lipnja, kada je provalio u poslovno-proizvodni kompleks u Lupoglavu, iz kojeg je otuđio razne alate te je time pravnu osobu iz Buzeta oštetio za nekoliko desetaka tisuća eura.

Nekoliko dana kasnije, u noći s 4. na 5. lipnja, provalio je u benzinsku postaju u Sošićima i otuđio veću količinu cigareta. Duhanski proizvodi bili su mu meta i 6. srpnja, kada je ponovno provalio u navedenu benzinsku postaju te je time oštetio pravnu osobu s područja Pazina za više tisuća eura.

Osumnjičeni je provalio i u benzinsku postaju u Pršurićima kod Višnjana 19. rujna te je i tamo otuđio veću količinu duhanskih proizvoda, a materijalna šteta koja je nastala pravnoj osobi iz Zagreba zasad nije utvrđena.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je istarska policija 24. siječnja 2024.

Foto Policijska uprava istarska ilustracija

Istra: U podne s 2,77 promila šetao sa sjekirom i uznemiravao građane

provala lopov pljačka krađa policija mup

Mladi lopov u Istri provaljivao u kuće i krao skupocjeni nakit