in

Uhvatili Ukrajinca – Planirao Iračane i Kubance prebaciti ilegalno u Sloveniju

Foto MUP - Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 18. siječnja 2023., ispitalo ukrajinskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona te je podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu neposrednu optužnicu protiv okrivljenika.

Optužnicom se okrivljenom 44-godišnjaku stavlja na teret da je 17. siječnja 2023. oko 14:00 sati, na području grada Zagreba, sukladno ranije danim uputama nepoznate osobe, primio u osobno vozilo nekoliko državljana Iraka i Kube koji nemaju zakoniti boravak u Republici Hrvatskoj te ih vozio teritorijem Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji, a za što je dogovorio naknadu u iznosu od 300,00 eura. Okrivljenika su istoga dana, u 18:10 sati, zaustavili policijski službenici u jednom naselju kod Buzeta i spriječili ga u daljnjem ilegalnom prijevozu stranih državljana. 

Općinski sud u Pazinu je 19. siječnja 2023., prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavio je DORH na svojim stranicama.

Supetarska fešta S klobasicom u EU/Foto Tanja Kocijančić

Atrakcija u Sv. Petru u Šumi – Pripremit će se najduža kobasica na svijetu od 333 metra

Foto ŽKK Istra Poreč kuglačice kuglanje

CHAMPIONS LEAGUE u Poreču: Kuglačice Istre uvjerljivo pobijedile Mađarice