in

Ukrali Mercedes, vozili se njime tjednima, pa nagovorili dvije cure da ga sakriju

Foto MUP - Ilustracija

Donosimo detalje o zanimljivoj pljački koju su počinili muškarci uz pomoć djevojaka. U nastavku priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje su 32-godišnjak i dvojica 25-godišnjaka počinila kazneno djelo Krađa na štetu 68-godišnjaka te da su dvije ženske osobe starosti 27 i 29 godina počinile kazneno djelo Prikrivanje.

Sumnja se da su trojica osumnjičenih muškaraca, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, 27. ožujka 2024., dvadesetak minuta iza ponoći, zajedno došli u Ulicu Bartola Kašića u Sesvetama, nakon čega se osumnjičeni 32-godišnjak biciklom dovezao do parkiranog osobnog automobila marke Mercedes-benz zagrebačkih registarskih oznaka. 

Potom je, sumnja se, automobil otvorio istim ili sličnim ključem te ga stavio u pogon, a zatim se njime udaljio s mjesta događaja. Nakon počinjene krađe, trojica osumnjičenika otuđeni osobni automobil koristili su za vožnju sve do 12. travnja 2024. kada je osumnjičeni 25-godišnjak angažirao 27-godišnjakinju i 29-godišnjakinju da otuđeni automobil prevezu s adrese na području Sesveta i sakriju ga.

Međutim, namjeru da prikriju predmet kaznenog djela omeli su im policijski službenici koji su u Sinjskoj ulici u Sesvetama, nakon što su sjele u automobil i stavile ga u pogon, uhitili osumnjičene ženske osobe. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu te su osumnjičeni 25-godišnjaci u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok je osumnjičeni 31-godišnjak za sada nedostupan te se za njim intenzivno traga. Protiv 27-godišnjakinje i 29-godišnjakinje kaznena prijava podnesena je redovnim putem.

Automobil, čijom je krađom 68-godišnjak bio oštećen za iznos od oko 30.000 eura, policijski su službenici vratili vlasniku”, objavila je zagrebačka policija.

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

Muškarac (71) ostao bez 10.000 eura. “Brokeru” dao novac za dionice

NE DIRAJ FOTKU

Baby Lasagni ukrali identitet: Upozorio svoje obožavatelje na prevaru, posebno zbog djece