in

Ukrao tenisice i video igrice, a u džepu skrivao drogu

Policijski službenici priveli su u pritvorsku jedinicu policije osumnjičenog za dvije krađe

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio dva kaznena djela krađe.

Nakon što je policija zaprimila dvije prijave krađe iz trgovačkog centra u Puli, prometni policajci su 16. prosinca u Arsenalskoj ulici kontrolirali 24-godišnjaka kod kojeg su pronašli četiri igrice za igraću konzolu. Utvrđeno je kako ih je mladić otuđio iz jedne trgovine u trgovačkom centru, ali to nije bila jedina krađa koju je 24-godišnjak počinio. Osim igrica, otuđio je i tenisice iz druge trgovine u istom trgovačkom centru, a kaznena djela počinio je u razdoblju od 8. do 14. prosinca. Tenisice je u trgovinu uspjela vratiti djelatnica koja se uputila za njim i zaustavila ga, dok je igrice predao policijskim službenicima te će ih oni vratiti vlasniku.

Osim ukradenih igrica, 24-godišnjak je prilikom policijske kontrole kod sebe imao i vrećice s 29,7 grama amfetamina i 2,3 grama marihuane te se protiv njega, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanje zlouporabe droga, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. Radi sumnje da je počinio dva kaznena djela, osumnjičeni je danas u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske te se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je 17. prosinca iz PU istarske.

NOVIGRAD svojim ugostiteljima pomaže smanjenjem poreza

POREČ – Građani donirali hranu za potrebite u akciji “VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR”