in

UMAG: 18-godišnjak lažni prijavio krađu torbe, a ostala mu u automobilu koji je ukrao

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Mladić je došao u policijsku postaju prijaviti krađu torbe, a ona mu je ostala u vozilu koje je otuđio

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 18-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela, kao i da je zajedno s 18-godišnjim hrvatskim državljaninom počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Mladiće se sumnjiči da su u vremenu od 10. do 11. srpnja iz autobusa na autobusnom kolodvoru u Umagu otuđili ključ od automobila, koji je bio parkiran nedaleko autobusa, nakon čega su se odvezli s automobilom u nepoznatom smjeru. Time su 48-godišnjeg vlasnika oštetili za više stotina eura.

Policijski službenici su ukradeni automobil pronašli 12. srpnja u Ljubljanskoj ulici, a u njemu je bila i torba s dokumentima, mobitelom i drugim predmetima.

Već idućeg dana u policijsku postaju pristupio je 18-godišnji njemački državljanin koji je prijavio da mu je netko otuđio torbu s dokumentima, mobitelom i drugim predmetima s plaže u jednom turističkom naselju na području Umaga. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila kako se radi o lažnoj prijavi krađe te da je upravo mladić, zajedno s 18-godišnjim hrvatskim državljaninom, otuđio automobil i u njemu ostavio svoju torbu.

Protiv dvojice 18-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 14. srpnja 2023.

auto vozilo svjetla upaljena mup

Istra: Iznajmio vozilo, pa ga nije htio vratiti

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Ljeto u Istri: Muškarca izudarao stolicom i pepeljarom u sitnim noćnim satima