in

UMAG: Iskoristio nepažnju vlasnika, sjeo u auto i odvezao se. Uhvatili su ga za 20 minuta

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Brzom reakcijom, policija je već nakon 20 minuta pronašla počinitelja koji se odvezao s tuđim vozilom

Policijski službenici Policijske postaje Umag s ispostavom Buje proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 70-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Naime, 5. svibnja oko 20 sati 66-godišnjak je parkirao svoj automobil Volkswagen Polo, pulske registracijske oznake, u Ulici Dante Alighierija u Umagu te je, zajedno sa 62-godišnjakinjom, iz vozila iznosio stvari u stan. Kada je žena izašla iz stana ne bi li uzela još stvari iz automobila, primijetila je u njemu nepoznatog muškarca koji je stavio automobil u pogon i odvezao se s njim.

Već nakon 20 minuta policijski službenici su u naselju Sveta Marija na Krasu pronašli i zaustavili automobil te su utvrdili kako njime upravlja 70-godišnjak kojem je policija još prije devet godina oduzela vozačku dozvolu. Policija je vratila automobil vlasniku, a protiv počinitelja će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 7. svibnja 2023.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

U požaru skladišta izgorjeli vanbrodski motori, miješalica za beton, gume, kante za gorivo…

policija mup mjerenje brzine radar

Radari u Istri u ponedjeljak 8. svibnja 2023.