in

UMAG: Obećavala muškarcu brak pa ga pokrala

Ilustracija

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjom bosansko hercegovačkom državljankom te je utvrdila sumnju da je počinila kazneno djelo prijevara.

Ženu se sumnjiči da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi od 2014. godine do 30. kolovoza ove godine putem društvene mreže održavala u zabludi 68-godišnjaka da ima ozbiljne namjere s njim te je tako tražila da joj šalje novac za razne potrebe, što je on i učinio. Na taj ga je na taj način oštetila za više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičena žena je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 6. rujna u večernjim satima,  privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav.
Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise. Policija upozorava građane da budu  oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje. Više savjeta o tome kako spriječiti romantične prijevare, možete saznati na LETKU.

Nove cijene goriva, vozači neće biti sretni

Vozio Tomos s 1,91 promila – “Zaradio” veliku kaznu