in

UMAG: Opet uhvaćen kako vozi pod zabranom – Uzeli mu auto, uhitili ga i papreno kaznili

Foto Policijska uprava istarska

Policija je vozaču privremeno oduzela automobil do donošenja sudske odluke jer je već ranije zatečen kako vozi za vrijeme zabrane

Umaška je policija 21. siječnja oko 15.30 sati na Aveniji grada Vukovara u Umagu kontrolirala Ford, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 45-godišnjak. Muškarac je upravljao vozilom iako na snazi ima zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te je uhićen zbog bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja.

Budući da je 45-godišnjak već najmanje dva puta pravomoćno kažnjen zbog vožnje u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, policija mu je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzela automobil te je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu.

Za vožnju u vrijeme dok je vozaču izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom propisana je novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana. Također mu se izriče i nova zaštitna mjera zabrane upravlja motornim vozilom od najmanje šest mjeseci ako je prekršaj počinjen drugi put, odnosno najmanje 12 mjeseci ako je prekršaj počinjen više od dva puta. Pozivamo stoga vozače da budu odgovorni i da ne sjedaju za volan ako imaju izrečenu zabranu upravljanja motornim vozilom, objavila je istarska policija 22. siječnja 2023.

Pječačenje - Foto TZ Buje parenzana buje grožnjan

Za Luganigadu rekreativno pješačenje Gornjom Bujštinom

Ilustracija - Foto Vatrogasci Pula

Gorio dimnjak – 70-godišnjakinju prijavili inspekciji