in

Umag: Policiji predala pištolj marke Crvena zastava sa streljivom

Foto: MUP - Ilustracija

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192

Osoba koja je željela ostati anonimna je 10. svibnja umaškoj policiji dragovoljno predala pištolj marke Crvena zastava sa spremnikom i osam komada streljiva.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način. 

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Na Istarskom ipsilonu 75-godišnjak vozio u krivom smjeru

lopov provlnik foto mup policija

Istra: Nijemac počinio niz provala i krađa