in

UMAG: Prevarena prilikom prodaje dječjih kolica

Ilustracija

Policija istražuje slučaj prijevare te upozorava građane da budu oprezni prilikom kupnja i prodaje putem interneta

Umaška policija zaprimila je prijavu 26-godišnjakinje koja je prevarena za nekoliko tisuća kuna. Naime, žena je sredinom veljače oglasila prodaju dječjih kolica putem internetskog oglasnika te joj se ubrzo putem SMS poruke javio zainteresirani kupac. Nakon postignutog dogovora, 26-godišnjakinja je na traženje kupca, putem posrednika za naplatu, uplatila više stotina kuna za navodnog dostavljača koji je trebao doći preuzeti kolica. Potom je zaprimila poruku elektroničke pošte, u kojoj se od nje traži da uplati još novca, što je 26-godišnjakinja i učinila.

Kada je zaprimila dodatni zahtjev za uplatom nekoliko tisuća kuna kako bi joj se vratio prethodno uplaćeni novac, žena je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom prodaje i kupnje putem interneta. Policija poziva građane da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Više o sigurnoj kupovini putem interneta može saznati kroz Europolova zlatna pravila online kupnje ili putem letka o sigurnoj online kupnji.

UMAG: Krao novac s tuđih računa pa prijavio da je i sam pokraden

Valter Glavičić opet kandidat IDS-a za gradonačelnika Labina