in

UMAG/PULA: Zbog 1,94 promila alkohola i prebrze vožnje ostali bez 20.000 kuna

Foto MUP

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 310 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 17 vozača i 8 vozila. Policijska uprava istarska izdvaja sljedeće događaje:

U nedjelju, 22. prosinca u 3.40 sati, na kolniku Novigradske ulice u Umagu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil BMW, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač. Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.94 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je uhićen i doveden nadležnom sudu, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kn i određena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U subotu, 21. prosinca oko 1 sat, policijski službenici su na Cesti prekomorskih brigada u Puli zaustavili VW Golf, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 19-godišnji vozač nepropisnom brzinom od 138 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 70 km/h.  Vozaču je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U dane vikenda, od 20. do 22. prosinca, na području PU istarske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a jedna lakše.

Utvrđeno je 135 prekršaja, od kojih izdvajamo:
•             nepropisna brzina – 46 prekršaja
•             vožnja pod utjecajem alkohola – 11 prekršaja
•             korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 11 prekršaja
•             nepropisno pretjecanje – 10 prekršaja
•             ostali prekršaji – 57 prekršaja

U Istri se neke stvari ne mijenjaju – Još jedan BANKOMAT dignut u zrak!

Na motoru po Lijepoj našoj: Emisiju o Hrvatskoj na Božić će pratiti 3 milijuna Nijemaca