in

UMAG: Reketario i ozbiljno prijetio vlasniku nekretnine. Tražio proviziju za prodaju koju nije obavio…

Foto Willfried Wende za Pixabay - Ilustracija

Osumnjičeni je prijetio i tražio postotak od prodaje nekretnine te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu policije  

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude.

Muškarca se sumnjiči da je od prosinca 2022. godine neovlašteno zastupao agenciju za nekretnine pa je tako uspostavio komunikaciju s 36-godišnjakom koji je oglašavao prodaju svoje nekretnine. Iako prodavatelj nije s njim sklopio ugovor, 49-godišnjak je doveo potencijalne kupce na zemljište, a kada je u veljači ove godine saznao da je vlasništvo nekretnine prebačeno na druge osobe, verbalno je napao bivšeg vlasnika i zahtijevao da mu isplati postotak od prodaje. U razdoblju od sredine veljače do sredine ožujka prijetio je 36-godišnjaku da će ga fizički napasti i ozlijediti ako mu ne preda nekoliko tisuća eura, za koje je smatrao da mu mlađi muškarac duguje.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. ožujka u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je istarska policija 19. ožujka 2024.

plesni studio mot poreč

Porečke MOTine ponovo zlatne – Osvojile čak 16 medalja na Pula Dance Openu

policija

Istarska policija našla tko je provalio u kladionicu