in

UMAG – U Valici vlasnik pretukao i davio psa nasred ceste

Udruga za zaštitu životinja SOS Šape Poreč izvijestila je putem svog Facebooka da su ih kontaktirali belgijski turisti koji su svjedočili brutalnom premlaćivanju psa u Valici kod Umaga. Naime, stranci su danima primjećivali nesretnog psa zatvorenog u boksu, a nakon što je konačno jednog dana stigao vlasnik da bi mu dao jesti, pas je pobjegao.

Vlasnik ga je sustigao na cesti ispred dvorišta i prebio ga pred svima kožnim remenom, pa davio, a zatim, kad ga je savladao, na silu odvukao natrag u dvorište. Stranci su pokušali naći kontakt kome se obratiti i prijaviti zlostavljanje nesretne životinje, ali to im je uspjelo kada su iz apartmana u Valici preselili u drugi na području Poreča. Predstavnica spomenute porečke udruge s njima je otišla u porečku policiju, gdje su to zajedno prijavili. Porečka je policija zatim prijavu proslijedila kolegama u Umagu.

Radi se o kaznenom djelu, istaknuli su iz SOS Šapa.

Kontaktirali smo policiju da bismo saznali što su poduzeli.

-Umaška policija jučer popodne zaprimila je prijavu o zlostavljanju psa u Valici u Umagu. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, piše u odgovoru koji je na naš upit napisao Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

NESREĆA NA IPSILONU - Jedna osoba ozlijeđena, promet se odvija jednim trakom

NESREĆA NA IPSILONU – Jedna osoba ozlijeđena, promet se odvija jednim trakom

U noći s 8. na 9. lipnja u VIŽINADI: Zaprašivanje protiv komaraca

ŽMINJ: 29. i 30. srpnja zaprašivanje komaraca