in

UMAG: U zatvoru zbog krađe brojnih katalizatora

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su trojica hrvatskih državljana u dobi od 43, 39 i 28 godina počinili dva kaznena djela teška krađa.

Nakon što je 31. svibnja oko 23.25 sati zaprimljena dojava kako je u tijeku provala u deponij vozila u naselju Štrika, policijski službenici su se odmah uputili prema mjestu događaja te su prilikom počinjenja kaznenog djela uhitili 39-godišnjeg muškarca. Utvrđeno je kako je 39-godišnjak, zajedno s 43-godišnjakom i 28-godišnjakom koje su policijski službenici pronašli već sljedećeg dana, prerezao ogradu deponija te su s dva vozila otuđili katalizatore. Počinitelji su tijekom bijega odbacili katalizatore te su ih policijski službenici pronašli u blizini i vratili vlasniku.

Također je utvrđeno kako su osumnjičeni večer ranije, u noći s 30. na 31. svibnja, nasilno ušli na prostor deponija te su otuđili katalizatore s osam vozila, čime su 46-godišnjeg vlasnika oštetili za više tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 39-godišnjak je jučer u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok su 43-godišnjak i 28-godišnjak privedeni danas tijekom jutra, priopćila je istarska policija 2. lipnja.

kaciga policija mup

Teško ozlijeđen motociklist kod Žminja – Sletio van kolnika i udario u kamen

TINJAN: Mlada vozačica zabila se u autobus