in

Usred Buja pijani Finac i Estonka napali policajce

Foto Grad Buje

Djelatnici Policijske postaje Umag s Ispostavom Buje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim finskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Naime, 17. listopada oko 23.05 sati policijski službenici obavljali su redovne zadaće u prometu u Ulici 1. svibnja u Bujama, kada ih je verbalno i gestikulacijama počela vrijeđati 58-godišnja državljanka Estonije jer su sankcionirali njenu prijateljicu zbog prometnog prekršaja.

Budući da se žena nastavila protupravno ponašati i nakon izdanih upozorenja i naredbi, policijski službenici su je uhitili i smjestili u službeno vozilo. Njeno privođenje u policijsku postaju pokušao je spriječiti 60-godišnji državljanin Finske koji je fizički nasrnuo na jednog policijskog službenika, povlačeći ga za jaknu. Radi odbijanja napada, policijski službenici primijenili su nad muškarcem sredstva prisile, a tada je i 58-godišnja estonska državljanka počela pružati otpor te su policijski službenici tada i nad njom uporabili sredstva prisile.

Prilikom policijskog postupanja nitko nije ozlijeđen, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je žena bila pod utjecajem alkohola od 2.05 promila, a 60-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.63 promila.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija će protiv muškarca podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok je protiv žene podnijet optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Budući nisu imali kod sebe dokumente, izdani su im obvezni prekršajni nalozi, objvila je istarska policija 19. listopada 2022.

Booktiga Poreč 2022. - S otvaranja u Gradskoj knjižnici

Renato Baretić predstavlja roman Zadnja ruka u Knjižnici Poreč

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

TEŠKO OZLIJEĐEN – Tijelom pokušao zaustavili automobil koji je sam krenuo