in

Vandalizam u VODNJANU „težak“ 70.000 kuna: Devastirana zgrada koju koriste Društvo Naša Djeca i druge udruge

Foto Grad Vodnjan
Foto Grad Vodnjan

Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u razdoblju od 10. do 13. siječnja u Ulici San Rocco u Vodnjanu oštetio sanitarni čvor, čime je oštetio pravnu osobu iz Vodnjana za više desetaka tisuća kuna, priopćila je danas Policijska uprava istarska.

Tim je povodom gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović poslao priopćenje medijima u kojem je najoštrije osudio vandalsko i neprimjereno ponašanje počinitelja.

Prenosimo ga u cijelosti:

“U ime Grada Vodnjana i svoje osobno najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije javne imovine, a posebice ovaj vandalski čin popraćen neprimjerenim uništenjem sanitarnog čvora objekta u Ulici S. Rocco u Vodnjanu, pored gradskog vrtića, kojeg koriste članovi Društva naša djeca Vodnjan i ostale udruge korisnice.
Nepoznati vandali su uništili ulazna vrata objekta, provalili i devastirali stolariju, sanitariju, keramiku i ostalu opremu objekta. Procijenjeni iznos nastale materijalne štete je oko 70.000 kuna, a cijeli je slučaj prijavljen policiji koja obavlja očevid i utvrđuje činjenice.
Prema počiniteljima će se pokrenuti kaznena prijava te očekujem da se što hitnije isti kazneno sankcioniraju i da se nastala materijalna šteta nadoknadi Gradu.
Dok se počinitelji ne privedu pravdi, žalosti me što se popravak uništene imovine plaća iz proračuna, odnosno iz financijskih sredstava svih mještana Vodnjana. Sredstva koja će se sada utrošiti na sanaciju objekta mogla su se uložiti u nove projekte i programe usmjerene prema daljnjem poboljšavanju uvjeta djece i mladih u našem gradu.
Pozivam sve građane da čuvaju javnu imovinu te da sva uočena oštećenja ili počinitelje koje uništavaju imovinu prijave nadležnim službama grada na broj telefona 052/511-968, e-mailom na adresu info@vodnjan.hr ili u policijsku postaju Pula.“

Natječaj u tijeku: POREČ će iz proračuna udrugama za projekte dodijeliti gotovo MILIJUN KUNA

VIŽINADA raspisala natječaj za dodatne učeničke i studentske stipendije