in

Vikend u Istri: Sa 77 vozio s preko 2 promila. Pijana vozačica izazvala nesreću i pobjegla

Izvor Policijska uprava istarska

Tijekom vikenda kontrolirano je 436 vozila i vozača. Iz prometa je isključeno 30 vozača i sedam vozila, javlja Policijska uprava istarska.
 
U petak, 5. srpnja oko 18 sati na parkiralištu Industrijske ulice u Puli, 77-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake. Vozač je u jednom trenutku započeo vožnju unatrag te je prešao preko uzdignutog rubnjaka i udario u parkirani automobil, a potom i u metalnu ogradu. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Istog dana oko 19 sati prometna policija je prekršajno sankcionirala 59-godišnjakinju koja je u Pješčanoj uvali upravljala automobilom, pulske registracijske oznake pod utjecajem alkohola od 1,45 promila. Vozačica je prilikom vožnje unatrag u namjeri da parkira automobil, zadnjim dijelom udarila u prednji dio parkiranog automobila, a potom se udaljila bez da je razmijenila podatke s vlasnikom čiji je automobil oštetila. Policija je ubrzo pronašla ženu i smjestila u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv nje pokreće prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske evidentirano je 27 prometnih nesreća, od kojih devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama dvije su osobe teško, a sedam lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u sedam prometnih nesreća.

Utvrđeno je 329 prometnih prekršaja, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 84 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 37 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 26 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 47 prekršaja
  • neregistrirano i teh. nepregledano vozilo – 7 prekršaja
  • ostali prekršaji – 128 prekršaja

prometna-policija12 ilustracija policija

Istra: Dobili 8 dana zatvora zbog prometnih prekršaja – Vozili bez dozvole, s neregistriranim autom

policija

Istarska policija traži tko je u 4 ujutro ozlijedio maloljetnika