in

Vozač glisera prijavljen zbog ozljeđivanja kupača. U prekršaju i muškarac koji mu ga je iznajmio

Ilustracija/Foto MUP

Protiv talijanskog državljanina podnosi se kaznena prijava jer je kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao nesreću u kojoj je teško ozlijeđen kupač

Djelatnici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim talijanskim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa.

Talijanskog državljanina sumnjiči se da je 27. lipnja, zajedno s još dvoje talijanskih državljana, iznajmio gliser u okolici Pule te su plovili uz obalu do kupališta Valkane. Kada su oko 18.35 sati došli dvadesetak metara od psihološke brane za kupače, 22-godišnjak je plovilom udario u 35-godišnjeg kupača, kojeg su odmah i izvukli na plovilo kako bi mu se pružila liječnička pomoć.

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Zbog sumnje da je kršenjem propisa o sigurnosti prometa tako ugrozio promet da je izazvao opasnost za život ili tijelo druge osobe, protiv 22-godišnjeg talijanskog državljanina podnosi se kaznena prijava nadležnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako 22-godišnjak nema dozvolu za upravljanje plovilima te je radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika postupak protiv 54-godišnjaka koji mu je iznajmio plovilo preuzela Lučka kapetanija, objavila je istarska policija 29. lipnja 2022.

Trg slobode u Poreču - Ilustracija - Koncert 2019.

Počinje POREČKO LJETO – Koncerti Severine, Soulfingersa, Zagrebačke filharmonije, Matije Dedića…

Foto Crveni križ Poreč

Prikupljeno 57 doza krvi. Porečan Eni Prodan dao 111. put