in

Vozačica i mopedist u Istri dobili velike novčane kazne i prespavali u policiji: Alkohol, droga i kombinacija

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Na području Policijske uprave istarske je tijekom vikenda evidentirano 12 prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i deset s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, a jedna lako. Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 408 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 18 vozača.

Od 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, izdvajaju se sljedeći događaji:
 
Rovinjska policija je 16. veljače oko 17.30 sati u Balskoj ulici zaustavila i kontrolirala moped pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.77 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je kažnjen novčano sa 1.320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja AM kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 
U konačnici, prometna policija je u subotu, 17. veljače oko 22.15 sati, tijekom kontrole prometa zaustavila 33-godišnju državljanku Srbije koja je upravljala osobnim automobilom, beogradskih registracijskih oznaka, kolnikom Ceste prekomorskih brigada u Puli, pod utjecajem alkohola od 1.65 promila. Vozačica je kod sebe posjedovala i dvije ručno motane cigarete sa sadržajem marihuane i duhana te je isključena iz prometa. Ženi je određena kazna od 1.903 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca,  a zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja smještena je u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Porečka policija je 16. veljače oko 00.50 sati u Istarskoj ulici u Svetom Lovreču zaustavila i kontrolirala osobni automobil bez istaknutih registracijskih oznaka. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako automobilom, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, upravlja 38-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.70 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega podnosi optužni prijedlog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor Policijska uprava istarska

policija

Istarska policija zaustavila pijanog vozača u Sv. Lovreču u autu bez dozvole i registarskih oznaka

euro novac pixabay

Još jedna uspješna prevara u Istri: Htjela unajmiti stan pa novac uplatila prevarantu