in

Vozačicu u Istri strpali u zatvor: Bježala policiji, vozila bez vozačke, pod utjecajem droga, u zabranjenom smjeru…

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Vozila je bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem droga, u zabranjenom smjeru, nepropisno je pretjecala i ugrožavala sigurnost drugih

Policijski službenici su 30. lipnja oko 12.25 sati, tijekom kontrole prometa, u Ulici Biškupije u Medulinu  primijetili vozačicu koja je upravljala automobilom, pulske registracijske oznake, a pritom nije koristila sigurnosni pojas. Vozačica se oglušila na naredbe i znakove policije za zaustavljanje te je nastavila vožnju i ušla u zabranjenom smjeru u Ulicu Burle.

Tijekom vožnje počinila je još nekoliko prometnih prekršaja pa je tako pretjecala vozilo koje je propuštalo pješake na pješačkom prijelazu, pretjecala je kolonu vozila i naglo je povećavala brzinu, zbog čega je došlo do zanošenja vozila.

Kada su je policijski službenici zaustavili u Ulici Osipovica, utvrdili su kako se radi o 28-godišnjakinji koja nema položen vozački ispit, a da je vozilu istekla prometna dozvola. Kod sebe nije imala osobnu iskaznicu, a policijski službenici ponudili su joj testiranje na prisutnost droga u organizmu. Test je pokazao kako je žena pozitivna na drogu te je policijskim službenicima predala 0.3 grama marihuane.

Budući da je postojala opasnost da će 28-godišnjakinja nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su je uhitili te su protiv nje podnijeli optužni prijedlog nadležnom sudu. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, sud je 28-godišnjakinji odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od osam dana.

Foto Policijska uprava krapinsko-zagorska - Ilustracija

Nesreća u Istri: Žena teško ozlijeđena nakon što joj je vozač oduzeo prednost

Foto Policijska uprava zadarska

Istra: U stanu usred noći našli ozlijeđenog muškarca. Jedna osoba uhićena