in

Vozili s 2,50 i 2,77 promila – Jedan izazvao nesreću i pobjegao, drugi uhićen na Ipsilonu

Foto Policijska uprava istarska

Jučer oko 21,25 sati na županijskoj cesti 5200, nedaleko Stancije Peličeti dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta.

Nesreća se dogodila kada je 41-godišnjak upravljao automobilom Opel osječke registracijske oznake prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.77 promila. Vozač je u jednom trenutku zbog visoke koncentracije alkohola izgubio nadzor nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu pravne osobe iz Pule.

Nakon prometne nesreće 41-godišnjak se udaljio s mjesta nesreće bez da je oštećenoj pravnoj osobi ostavio podatke o sebi i vozilu. Brzom intervencijom policijskih službenika, muškarac je uskoro pronađen, uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje.

U gotovo isto vrijeme, oko 21,30 sati, pulski prometni policajci su na Istarskom ipsilonu zaustavili automobil Opel, osječke registracijske oznake, kojim je iz smjera Pule u smjeru Vodnjana, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2.50 promila upravljao 45-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Vozač je uhićen i zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije policijske postaje.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv oba vozača se pokreće prekršajni postupak, objavila je istarska policija 3. listopada.

Počinje Istarska zimska liga u trčanju

benzinska postaja crpka

Poskupljuje gorivo. Ovo su nove cijene