in

VRSAR: Lopov uhvaćen na djelu – Ukrao auto, lažirao registraciju i pokušao provaliti u kamp prikolicu

Foto Policijska uprava istarska

Muškarca se sumnjiči da je ukrao automobil, istaknuo nepripadajuće registracijske oznake, a potom i pokušao provaliti u kamp prikolicu

Porečka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim slovenskim državljaninom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju, kazneno djelo krađe i dva kaznena djela krivotvorenja isprave.
 
Muškarca se sumnjiči da je 12. prosinca oko 17.45 sati u kampu na području Vrsara nasilno otvorio prozor kamp prikolice, njemačkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 49-godišnje njemačke državljanke te je ušao u unutrašnjost u namjeri da protupravno prisvoji pronađene predmete. Pritom je zatečen od strane zaštitara i zadržan do dolaska policije.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su utvrdili kako je muškarac u noći s 27. na 28. studenoga, s parkirnog prostora u Zadru, otuđio osobni automobil zadarskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 31-godišnjaka. U vozilu se nalazila pripadajuća prometna dozvola i osobne stvari oštećenog, čime ga je oštetio za više tisuća eura.
 
Nadalje, na otuđeni automobil 51-godišnjak je u dva navrata istaknuo nepripadajuće registracijske oznake i automobil kao takav koristio u prometu na cestama.
 
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Porečki mačevaoci vratili se puni medalja iz Zagreba

Foto Vatrogasci Umag Facebook

Tragedija u Istri: Nonić smrtno stradao u požaru kuće