in

Zbog nereda na utakmici Vodnjan-Peroj: Policija prijavila organizatore i navijače

Ilustracija policija - MUP

Policijski službenici utvrdili su propuste u organizaciji nogometne utakmice, a prijavili su i gledatelje zbog protupravnih ponašanja

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje vezano za događaje tijekom nogometne utakmice, koja je održana 26. kolovoza u Vodnjanu, a koja je prekinuta u 67. minuti zbog protupravnih ponašanja gledatelja.

Naime, 26. kolovoza oko 21.05 sati, za vrijeme odigravanja nogometne utakmice između NK Vodnjan i NK Peroj, došlo je do verbalnog sukoba navijača, nakon čega su navijači domaćeg kluba počeli bacati prema navijačima gostujućeg kluba razne predmete pa i pirotehnička sredstva, radi čega je utakmica prekinuta.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su propuste u organizaciji i osiguranju nogometne utakmice te su radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prijavili pravnu osobu,  odnosno nogometni klub. Također su podnijeli i optužne prijedloge protiv osoba koje su bile odgovorna za poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja i suzbijanja nasilja i nereda na sportskom natjecanju pa su tako prijavili 40-godišnjaka,  75-godišnjaka i 39-godišnjaka.

Zbog protupravnih ponašanja u vidu paljenja pirotehničkih sredstva i bacanja u teren i na tribine, bacanja staklenih boca i limenki prema drugim navijačima, oštećivanja imovine na tribinama i pokušaja fizičkog sukoba, policija je nadležnom sudu podnijela optužne prijedloge protiv pet navijača domaćeg kluba u dobi od 47, 44, 36, 35 i 27 godina te protiv jednog navijača gostujućeg kluba u dobi od 20 godina, objavila je istarska policija 5. studenog 2023.

Foto Policijska uprava zadarska

NOĆ U ISTRI: Pijan sletio s ceste, zabio se u zid i završio u bolnici

Foto Vatrogasci Umag Facebook

Požar garaže u Plovaniji: Materijalna šteta jako velika