in

Zbog prebrze vožnje i alkohola dobili visoke kazne

Foto Policijska uprava istarska

U dane vikenda, od 26. do 28. kolovoza, na području PU istarske evidentirano je 25 prometnih nesreća od kojih 13 prometnih nesreća  s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 17 osoba, od kojih su četiri teško, a 13 lakše ozlijeđeno. Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 480 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 25 vozača i dva vozila. Policijska uprava istarska je izdvojila sljedeće događaje: 
 
Pulska prometna policija je u petak, 26. kolovoza oko 20 sati na istarskom ipsilonu zaustavila 45-godišnjeg slovenskog državljanina koji je upravljao automobilom Volkswagen, dionicom istarskom ipsilona, iz smjera čvora Kanfanar i čvora Pula, brzinom od 179 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je određena kazna u iznosu od 9.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.
 
U subotu, 27. kolovoza oko 20.30 sati u Ulici Concetta u Rovinju, rovinjska je policija zaustavila automobil BMW, riječke registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,47 promila upravljao 52-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa, te mu je određena kazna u iznosu od 10,000.00 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

policija

Porazbijao inventar kafića i prijetio smrću mladiću

policija

OZLIJEĐENO I DIJETE: 74-godišnjak s ceste sletio u kanal