in

Željeznička nesreća u Istri: Lokomotiva i dva vagona iskliznuli s tračnica

Ilustracija MUP

U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba niti je bilo opasnosti za stanovništvo

Pazinska policija je jučer oko 14.20 sati zaprimila dojavu o željezničkoj nesreći koja se dogodila na željezničkoj pruzi Raša – Lupoglav.

Do nesreće je došlo kada je 23-godišnjak upravljao lokomotivom, na koju je bilo pridodano osam teretnih vagona, željezničkom prugom iz smjera stovarišta „Učka“  u smjeru kolodvora Lupoglav te je dolaskom na oko 200 metara prije kolodvora iz neutvrđenih razloga došlo do iskliznuća lokomotive i prva dva vagona.

Na mjesto događaja izašlo je zajedničko istražno povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja na željeznici, koje će utvrditi okolnosti nastanka nesreće, kao i nastalu materijalnu štetu.

Prilikom iskliznuća lokomotive i vagona nije došlo do opasnosti za stanovništvo te u događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, objavila je istarska policija 27. listopada 2023.

Zbog sanacije pruge na mjestu događaja, do daljnjeg je obustavljen teretni promet prugom Raša – Lupoglav, dok će se putnički promet na relaciji Pazin – Lupoglav odvijati autobusima u organizaciji Hrvatskih željeznica.

Foto: PU brodsko-posavska

Nesreća u Istri: Udario u kamen i prevrnuo se autom na krov. Teško je ozlijeđen

Vikend u Istri: Policija najavila kontrolu vozača na alkohol i droge