in

CRNA PROMETNA TOČKA U FUNTANI – Kod vrtića konačno postavljeni “ležeći policajci”, novost i na cesti prema šetnici

Ležeći policajci postavljeni kod vrtića u Funtani

Mjesec dana nakon što je povećanje prometne sigurnosti na području Funtana bila tema sjednice Općinskog vijeća postavljeni su „ležeći policajci“ na opasnom raskrižju kod vrtića – i to na dva mjesta. Također, prema šetnici napravljen je novi pješački prijelaz, a sve u cilju smanjenja brzine i veće sigurnosti za pješake, naročito za najmlađe.

funtana ležeći policajci
Foto Udruga za djecu Funtana

Podsjetimo, na vijeću je bilo govora o prometnim nesrećama i prebrzoj vožnji u izrazito prometnoj Ribarskoj ulici, gdje se nalazhe vrtić i tržnica. K tome, to je pravac prema luci i marini, ali i prema kampu Istra. Otkad je prema kampu napravljena nova cesta to je rskrižje kod vrtića postalo jedno od najopasnijih u mjestu. Vozi se brže i više ima prometnih nesreća, pa su roditelji tražili da se nešto poduzme. O tome je bilo riječi i na vijeću a rečeno je da se čeka samo suglasnost za postavljanje usporivača prometa. U budućnosti bi ondje trebao biti manji rotor kao trajno rješenje ove crne prometne točke.

-Radosni smo što su lokalna zajednica i vlast prepoznale potrebu za povećanjem sigurnosti na opasnim lokacijama u našoj Funtani. Postavljeni su usporivači kod dječjeg vrtića i nova „zebra“ koja vodi na šetnicu. Hvala našoj Općini Funtana i svim predstavnicima Općinskog vijeća koji su zajedno s nama prepoznali potrebu stanovništva i rade na sigurnosti svih sudionika u prometu, posebno djece, objavili su iz udruge „Za djecu Funtana“.

Ležeći policajci postavljeni kod vrtića u Funtani
Ležeći policajci postavljeni kod vrtića u Funtani

FotoFoto Grad Poreč - Posebni odjel u OŠ Poreč Grad Poreč - Posebni odjel u OŠ Poreč

Zdravi grad Poreč: Rijetke bolesti djece trebaju podršku sustava cijele zajednice

policija traka mjesto nesreće

ISTRA: Prijetio smrću policajcima i pljuvao po njima. Prijavili ga za širenje zarazne bolesti