in

Crveni križ Tar-Variga pomaže brojnim potrebitima i bolesnima

Foto Crveni križ

-Eto u tren je prošla i 2022. godina puna rada za ogranak Crvenog križa Tar-Vabriga. Iako s opreznošću, jer smo još uvijek u pandemiji, odradili smo redovne posjete i akcije na području naše Općine, saznajemo u razgovoru s dugogodišnjom volonterkom Crvenog križa u Taru Jadrankom Radojković.

Foto Crveni križ Tar-Vabriga
Foto Crveni križ Tar-Vabriga

Redovno svaki mjesec nose se paketi hrane za socijalno ugrožene tj. obiteljima iz programa socijalne košarice. Usto, dostavljaju im se odjeća, obuća i higijenske potrepštine. Donacijama pojedinih trgovačkih lanaca dostavlja se potrebitima voće i povrće, a lani i drva za ogrjev za obitelji koje su slabijeg imovinskog stanja.

-Nažalost, bila je potreba i za bolničkim krevetima i dekubitalnim madracima, pa smo uz pomoć Crvenog križa Poreč i naših vrijednih djelatnika komunalne tvrtke Finida dostavili i ta pomagala kako bi bolesnima i potrebitima olakšali život.

Nakon dvije teške godine zbog Covida ove smo godine konačno proveli dvije akcije s Crvenim križem i to besplatno mjerenje šećera u kapilarnoj krvi i tlaka za svo građanstvo povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kao i drugu akciju “Solidarnost na djelu”. Odaziv je bio odličan, podsjeća volonterka.

Foto Crveni križ
Foto Crveni križ

Prodajom bonova od 5 kuna prikupljena su financijska sredstva za kupnju hrane tj. božićnih paketa za potrebite. čime su im uljepšali blagdane. Na području Općine Tar-Vabriga takve je pakete dobilo devet obitelji.

-Zahvaljujem se svim donatorima, Udruzi umirovljenika i našoj općini na humanosti i empatiji za svoje bližnje, istaknula je volonterka Jadranka Radojković.

istarska zimska liga trčanje prvo kolo u 2023

Peto kolo Istarske zimske lige u trčanju zaključeno u Puli

ILUSTRACIJA - Foto Policijska uprava istarska

Teško ozlijeđen na cesti Baderna-Bonaci: Sletio s ceste, udario u drveće i ispao iz vozila