in

Crvni križevi Buje, Labin, Rovinj i Pula potpisali nove projekte kojima će brže i lakše donirati hranu

Foto Crveni križ Buje

Jučer je u Zagrebu održana svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz mehanizma za oporavak i otpornost udrugama i ustanovama koje su registrirane kao posrednici u doniranju hrane, a čije je nadležno tijelo Ministarstvo poljoprivrede. Riječ je o pozivu za infrastrukturno opremanje posrednika u doniranju hrane te banki hrane kojim su financirana 42 projekta za prvi te 9 projekta za drugi poziv. U Istru je ovim pozivom za  infrastrukturno opremanje društvima Crvenog križa Buje, Rovinj, Labin i Pula dodijeljeno 4 projekta u vrijednosti nešto većoj od 400.000kn.

Projektom će se kupiti vozila i druga potrebna oprema za bolje i kvalitetnije djelovanje u okviru socijalnih djelatnosti koje provode društva Crvenog križa a sve s namjerom  bržeg i jednostavnijeg prikupljanja i distribucije hrane krajnjim korisnicima.

Posredništvo u doniranju hrane sjajna je prilika koja nema samo socijalnu komponentu (donirati hranu osobama u potrebi), već i ekološku (smanjenje otpada): čak 37% hrane koja se baca čini jestiva hrana i prilika je to za rješavanje i te kako gorućih problema u svakoj zajednici.

U pripremi projektnih prijedloga uz društva Crvenog križa sudjelovao je i Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove bez čije podrške i pomoći teško bi se mogli realizirati takvi projekti koji su usmjereni prema jačanju kapaciteta i izgradnju kvalitetnijeg sustava, priopćeno je iz Crvenog križa Buje.

eksplozija provala vodnjan vrata

Eksplozija ispred ugostiteljskog objekta

Sjednica Vijeća - Foto Općina Vižinada

VIŽINADA: Vijećnici jednoglasno usvojili prvi proračun u eurima koji jamči daljnji razvoj