in

Dan bez poginulih: U Istri bez težih prometnih nesreća

MUP ilustracija

Na Dan bez poginulih u prometu na području Policijske uprave istarske nije se dogodila niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama u prometu

Jučer je diljem Europe obilježen Dan bez poginulih u prometu, koji se obilježava već petu godinu za redom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL. Intencija obilježavanja ovog dana bila je da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima te o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu, kao i da razmisle o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti. S tim ciljem, od 16. do 22. rujna provode se i Dani sigurnosti u prometu, pod sloganom ”Ostani živ i spasi živote drugih”.

Na području Policijske uprave istarske tijekom jučerašnjeg dana nije se dogodila niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama. Evidentirane su tri prometne nesreće, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Također, jučer je provedena prometna akcija kontrole brzine kretanja pri čemu su utvrđena 97 prekršaja od čega 65 prekršaja prekoračenja brzine.

Istarska policija će i narednih dana provoditi pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća. Naglasak će biti na  sprječavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja, a posebice tzv. četiri glavne ubojice u prometu: alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel. Osim toga, policija će aktivnosti usmjeriti prema recidivistima, odnosno osobama koje grubo krše prometne propise te prema ranjivijim skupinama sudionika u prometu: vozačima motocikla i mopeda, biciklistima i pješacima.

Policija poziva vozače da se ponašaju odgovorno i da poštuju prometne propise kako bi se smanjila stradavanja sudionika u prometu. Vodite računa o svojoj sigurnosti i o sigurnosti drugih sudionika u prometu.


Izvor PU istarska

UMAG/PULA: Slučajno našli bombu, startni pištolj i streljivo

POREČ – PROJEKT PRIJATELJ SUNCU: Likovne radionice o prevenciji malignih bolesti kože, predavanja, uskoro savjetovanja