in

DAN OPĆINE KAŠTELIR-LABINCI: Priznanja će dobiti Janko Legović, Inočente Ružić i DVD Grom

Općina Kaštelir-Labinci slavi sutra, 26. travnja, Dan općine svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja će u sali na domu početi u 19 sati. Bit će to prigoda da se najzaslužnijim mještanima svečano uruče priznanja. Pa će tako najznačajniju nagradu – Povelju općine – dobiti Janko Legović zbog svog velikog truda i zalaganja u sportu, naročito u nogometu.

Potom će Plakete dobiti Inočente Ružić i DVD Grom Kaštelir-Labinci. Ružića je predložila grupa mještana zbog velikih zasluga u uređenju crkve i humanitarnog rada. DVD GRom čine vrijedni i složni dečki, koji su sami uredili i opremili prostore DVD-a, uvijek se odazivaju kada treba gasiti požare i to ne samo na svom terenu, a također sudjeluju u dobrotvornim akcijama.

U kulturno-umjetničkom programu nastupit će VES Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci, zatim djevojčice koje vježbaju pjevanje u ZT-u Labinci te učenici Područne škole Kaštelir. Nakon svečanog dijela sjednice okupljene će zabavljati Duo Little Whisper kojeg čine Diana Bernobić Sirotić i Patrik Sirotić.

POREČ: U subotu Ex tempore za svu djecu koja vole crtati

Umjetnost bez granica u Vižinadi: Izložba slika i koncert Liora Attara