in

Danas, 14.9., u cijeloj Istri kontrola brzine

Foto MUP

Prometna policija će sutra na području cijele Istre nadzirati brzinu kretanja vozila

Sutra će se na području Policijske uprave istarske,  od 9 do 14 sati provesti prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“.

Najviše osoba stradalo je u prometnim nesrećama koje su se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Tako je na području Policijske uprave istarske  u osam mjeseci  zbog nepropisne ili neprilagođene brzine poginulo osam osoba, 42 su teško, a 169 lakše ozlijeđene.

Za vrijeme prometne akcije na cestama osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati će se i  vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj. Prekršaji su baza iz koje nastaju prometne nesreće. Što su brzine veće u slučaju prometne nesreće posljedice će biti teže. Da se ne dogodi prometna nesreća i ne nastane posljedica za život i zdravlje sudionika u prometu, vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Nedopuštena brzina osim što ugrožava sigurnost vozača ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu a osobito putnika i pješaka. Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.

Fotografije Andi Bančić (POU Poreč)

VRSAR: Završen Montraker – 32. međunarodna kiparska škola

policija auto foto mup pu istarska

UMAG: Policija našla tko je napao i pokrao Slovenca. Glumili su policajce