in

Dani sigurnosti diljem Istre – Pojačane represivne i preventivne aktivnosti policije

Foto MUP

U sklopu obilježavanja Dana sigurnosti u prometu diljem Istre ovih će se dana provoditi pojačane preventivne i represivne aktivnosti

Na pulskoj Portarati provedena je jučer preventivna aktivnosti, kojom je Policijska uprava istarska započela obilježavati Dane sigurnosti u prometu. Naime, Dani sigurnosti u prometu traju od 16. do 22. rujna te se ove godine podudaraju s Europskim tjednom mobilnosti.

Cilj svih aktivnosti koje policija provodi u navedenom razdoblju je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje u prometu. Stoga su danas djelatnici Postaje prometne policije Pula, Policijske postaje Pula, Službe za sigurnost cestovnog prometa i Odjela prevencije održali preventivno-edukativnu aktivnost usmjerenu na promoviranje sigurnog ponašanja u prometu. Policijski službenici prezentirali su rad policije kroz zdrav način kretanja (policijske biciklističke ophodnje) i preventivni rad na ispravnom i sigurnom kretanju sudionika u prometu, posebice sigurnom kretanju pješaka i biciklista, a razgovorom s građanima nastojali su ih senzibilizirati na promjenu ponašanja i stavova kako bi kao sudionici u prometu kritički promislili, barem i nakratko, o svakodnevnim rizicima s kojima se suočavaju te kojima izlažu i ostale sudionike u prometu. Osim toga, građani su se mogli uključiti u Dane sigurnosti u prometu potpisivanjem Prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu.

Na Portarati su, uz policiju, svoje aktivnosti predstavili i Društvo distrofičara Istre, Zajednica tehničke kulture Pula i Hrvatski auto klub Pula –Rovinj, Europe Direct Informacijski Centar (EDIC) Pula-Pola i Istarska razvojna agencija (IDA), a organizator aktivnosti bio je Grad Pula.

U sklopu obilježavanja Dana sigurnosti  prometu diljem Istre ovih će se dana provoditi pojačane preventivne i represivne aktivnosti, a novi info punkt policije građani će moći posjetiti u četvrtak i to na Narodnom trgu u Vodnjanu od 9 do 11 sati, dok se preostale aktivnosti policije mogu pogledati na interaktivnoj karti ROADPOL-a

Budući se 17. rujna obilježava Dan bez poginulih u prometu, policija poziva građane da poštuju prometne propise i vode računa o svojoj sigurnosti, kao i o sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Utrka INA Buzetski dani zatvara prometnice u subotu i nedjelju

OPREZ! Krenuo pojačani nadzor fiskalizacije