in

Dani tehničke ispravnosti motocikala: Besplatno u stanicama diljem zemlje

Foto: Pixabay.com

Policija poziva vozače motocikala i mopeda da besplatno provjere tehničku ispravnost svojih ljubimaca na dva kotača kako bi sigurno sudjelovali u prometu

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, idućeg tjedna će se, od 22. do 27. travnja,  provesti preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024”.

Akcija se  provodi u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, a prvenstveno je usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda motocikala u stanicama za tehničke preglede. Cilj joj je poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog motocikla kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno kako bi se izbjegle nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Vlasnici motocikala i mopeda u akciju se uključuju dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanica za tehnički pregled s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka.

Podsjećamo da su motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije, posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena, svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama te je stoga ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

-Napominjemo kako besplatni pregled motocikala u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeti su motocikli koji u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije, poručuju iz istarske policije.

pixabay

Ovo su trgovine koje rade u nedjelju 21.4. u Poreču, Puli, Labinu, Balama, Novigradu, Pazinu, Rovinju, Vodnjanu i Sv. Petru u Šumi

triatlon poreč osnivači

Osnovan triatlon klub Poreč