in

DHMZ: Meteoalarm upozorava na olujan vjetar, stiže jače pogoršanje vremena

Foto GEORGE DESIPRIS za Pexels - Ilustracija

Prognoza DHMZ-a za danas: Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla. Ponegdje kiša i grmljavina, u prvom dijelu dana uglavnom na Jadranu i u krajevima uz njega, a poslijepodne i u središnjim predjelima. Navečer mjestimice na Jadranu može biti izraženijih pljuskova. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu jugo, ponegdje i jako. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C.

Prognoza DHMZ-a za sutra 16.5.: Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ponegdje kiša, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a lokalno krajem dana može biti izraženijih pljuskova uz grmljavinu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, mjestimice na zapadu i sjeveroistočni. Na Jadranu slabo i umjereno, ponegdje jako, moguće i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25 °C, mjestimice u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Nestabilno će biti i tijekom četvrtka, uglavnom u unutrašnjosti s kišom i pljuskovima s grmljavinom, češće prema zapadu. Potkraj četvrtka i u noći na petak, osobito na zapadu zemlje, lokalno su mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. U subotu kraća stabilizacija, bit će sunčanije i većinom suho diljem zemlje. No, već u nedjelju ponovno će biti češći kiša i pljuskovi, prognoza je protala N1 televizije.

Istramet piše da gotovo svi relevantni prognostički modeli ukazuju na mogućnost razvoja snažnih grmljavinskih sustava uz obilnu kišu i tuču, naročito krajem četvrtka. Posebno će pogođena biti sjeverna Italija, Slovenija i Austrija, dok će južnije, uključujući Istru, vrijeme ipak biti povoljnije uz manju mogućnost razvoja jakih nevremena. Temperature zraka neće značajnije oscilirati, uglavnom će se kretati oko prosječnih za doba godine ili će biti malo biti iznad. Preuranjeno ljeto ne očekujemo u našem dijelu Europe, što je svakako dobra vijest, jer itekako će biti vremena za ljetne vrućine, objavio je Istramet.

Foto Srednja škola MAte Balote

POREČ: Još jedan uspjeh Balotine učenice Sonje Rajko na državnom natjecanju

igra go open poreč

U Poreču uspješno održan 31. Croatian Go Open. Donosimo imena naj boljih