in

Auto klub Poreč proveo akciju “Sigurno u školu s HAK-om” u svim školama Poreštine

Foto Auto klub Poreč

IZVJEŠTAJ PROMETNE AKCIJE „SIGURNO U ŠKOLU SA HAK-om”

Auto klub Poreč u zajedničkoj suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Poreč i Gradskim društvom Crvenog križa Poreč, tradicionalno kao i prošlih godina, organizirao je prometno edukativnu akciju „Sigurno u školu sa HAK-om”. Radi se o najdugotrajnijoj prometno edukativnoj akciji namijenjenoj prvašićima, koji po prvi puta samostalno sudjeluju u cestovnom prometu kao pješaci. Akcija ima cilj povećanje sigurnosti u prometu djeci koja se susreću s prometnim opasnostima na njihovom putu od kuće do škole.

Također je djeci od strane policije održano predavanje na teme kretanje i zadržavanje na kolniku (opasnosti igre na kolniku koja nije dopuštena), korištenje nogostupa i kretanje po kolniku . korištenje sjedalica i sigurnosnog pojasa, ponašanje u zonama škola, odnosno na putu do škole, kao i vožnja u autobusu. Akcija je sprovedena nad 264 učenika u Osnovnim školama Poreč, Vladimir Nazor Vrsar, OŠ Joakim Rakovac Sv. Lovreč, OŠ Vabriga, TOŠ Brernardo Parentin Poreč, OŠ Kaštelir, Višnjan i Vižinada.

Svakom učeniku uručeni su prigodni pokloni od strane Hrvatskog auto kluba. Akciju su proveli Karmen Herak iz Auto kluba Poreč, Draženka Bruterin iz Policijske postaje Poreč i Igor Ostojić (Gradsko društvo Crvenog križa Poreč).

Foto Grad Poreč

POREČ: Gradonačelnik u mjesnim odborima Nova Vas i Veli Maj – Izgradnja novog vrtića, biciklističke staze i proračun

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

POREČ: Muškarac prevaren – Uvjerila ga da trguje kriptovalutama i uzela mu više tisuća eura