in

Besplatne književne radionice za mlade u Umagu – S Majom Klarić čitajte i pišite na zabavan način

Foto Pexels za Pixabay - Ilustracija

Upisi u radionice idu i uživo, prilikom Redovne skupštine Društva bibliotekara Istre i gostovanja Bookmobila – putujuće knjižare ispred Gradske knjižnice Umag, u petak 15. rujna od 9 do 12 sati.

Književne radionice za djecu i mlade bave se čitanjem i pisanjem na kreativan i zabavan način, okruženi prirodom. Radionice su namijenjene učenicima osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, a podijeljene su na dvije radionice čitanja i dvije radionice pisanja. Voditeljica je pjesnikinja i prevoditeljica Maja Klarić, a radionice će se održavati četiri subote za redom, na otvorenom, u selu Barboj pored Umaga. Radionice su besplatne, a moguće je organizirati i prijevoz iz Umaga.

Radionice “Čitajmo (u) prirodi” održat će se 16. i 29. rujna od 10 do 12 sati u selu Barboj kod Umaga. Radionice su namijenjene učenicima od četvrtog do osmog razreda.
Na radionicama čitanja čitat će se razni zanimljivi tekstovi – pjesme, priče, basne, bajke i slikovnice. Učit će se kako izražajno čitati i kako razgovarati o napisanom, kako protumačiti i shvatiti neku priču. Djeca će se igrati novinara i urednika, interpretirati pročitano i glumiti pisce. Bit će to dvije zabavne radionice u kojima će se otkrivati ljepota čitanja i razumijevanja teksta, sa prirodom kao publikom.
Program se može uskladiti sa školskim kurikulumom, a preporuke za zajedničko čitanje su dobrodošle.

Radionice “Pišem, brišem, stvaram” održat će se 30. rujna i 7. listopada od 10 do 12 sati, također u selu Barboj kod Umaga. Ove radionice namijenjene su srednjoškolcima od prvog do četvrtog razreda. Prva radionica bavit će se pisanjem pjesama, a druga pisanjem putopisa.
Do vlastitih tekstova dolazit će se uz pomoć kreativnih vježbi i razgovora, te prepuštanjem inspiraciji i unutarnjem glasu.
Sav materijal za radionice osigurat će voditeljica, a najuspješnije polaznike očekuju i nagrade! Za prijavu je potrebno javiti se voditeljici radi organizacije materijala za čitanje i pisanje, najkasnije dan prije početka pojedine radionice. Za prijavu je potrebno poslati ime, prezime, uzrast i termin radionice koju želite upisati. U slučaju lošeg vremena, radionice se sele u Gradsku knjižnicu Umag, gdje će se održati u jutarnjim satima, od 10 do 12 sati.

Prijavite se na telefon 098 / 9416 – 055 ili na e-mail klaric.maja@gmail.com
Upisi u radionice idu i uživo, prilikom Redovne skupštine Društva bibliotekara Istre i gostovanja Bookmobila – putujuće knjižare ispred Gradske knjižnice Umag, u petak 15. rujna od 9 do 12 sati.

Radionice organizira Kulturna udruga Fotopoetika u suradnji s Gradskom knjižnicom Umag, a financijski podržava Grad Umag.

Foto Grad Poreč

Delegacija grada Praga 6 u posjetu Poreču

Foto Turistička zajednica grada Novigrada - Gradska uprava na Velikom trgu

Grad Novigrad raspisao natječaj za učeničke stipendije